15:46

Uitnodiging 25e Elfstedenweek te water 2022

Geplaatst op 04-03-2022  -  Categorie: Algemeen

 

25ste Friesche Elfstedenweek te water

Nog geen plannen deze zomer? Schrijf je dan nu in voor de 25ste Friesche Elfstedenweek te water. In zes dagen vaar je langs alle Friese elf steden. Een prachtige tocht over vaarten, kanalen en de Friese Meren. Onderweg overnacht je zes keer in een stad vol met bezienswaardigheden.

Watersportvereniging KWV Frisia uit Grou en de commissie Friesche Elfstedenweek te water organiseren van deze roemruchte vaartocht van 25 tot en met 30 juli 2022. Voor de 25ste keer zal een lange stoet met motorboten, zeilboten, sloepen, kano’s en suppers de tocht volbrengen.

 

Zoveel mogelijk deelnemers

In dit jubileumjaar willen we graag dat een groot aantal deelnemers meedoet aan dit unieke evenement. Wat zou het mooi zijn wanneer we de langste slinger varende deelnemers bijeen kunnen krijgen. In 1946 vond de eerste editie plaats met als doel om de waterrijke provincie Friesland te promoten. Dat doel heeft deze tocht nog steeds: zoveel mogelijk watersporters kennis laten maken met Friesland.

 

Zes dagen genieten

De Friesche Elfstedenweek te water is een tocht van 200 kilometer langs de 11 Friese steden. In zes etappes verspreid over zes dagen varen we door Friesland over meren, kanalen en soms zeer smalle vaarten. Op 24 juli verzamelen alle deelnemers zich met hun vaartuigen in Leeuwarden. De start van de tocht is op 25 juli om 9.00 uur in Leeuwarden vanuit de stadshaven De Prinsentuin. Commissaris van de Koning van Fryslân, Arno Brok, zal vanaf het Statenjacht van de provincie Fryslân het startschot geven. Onderweg zijn er meer dan voldoende activiteiten voor de deelnemers. Op 30 juli eindigt de Elfstedenweek weer in de Friese hoofdstad. Uiteraard krijgen deelnemers in elke stad een stempel op hun stempelkaart. Bij het volbrengen van de tocht krijgen motorboten en sloepen een herinneringsplaquette, en kanovaarders en suppers een herinneringskruisje.

 

Meld je nu aan. Wil je meer weten over de Friesche Elfstedenweek te water, kijk dan op www.elfstedenweek.nl. Daar kun je je ook inschrijven voor deze jubileumeditie.